Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București (FPSE) s-a hotărât să vină în sprijinul studenților anului I de la specializarea Pedagogie, prin organizarea ,,săptămânii prieteniei”, în prima săptămână de activități academice a noului an universitar 2017-2018.

Viața de student vine cu noi provocări atât pe plan profesional, cât și pe plan personal pentru orice boboc proaspăt venit de pe băncile liceului. Noțiunea de curs sau seminar nu este familiară, atmosfera de cămin e încă un mister, viitorii colegi sunt niște necunoscuți, iar facilitățile oferite de universitate, în calitate oficială de student, nu sunt încă bine cunoscute.

Bobocii au aflat despre ceea ce presupune să fii student la FPSE de la colegii din anii mai mari, printr-un schimb util de informații și opinii.

De asemenea, în cursul ,,săptămânii prieteniei”, studenții de la pedagogie din anul I au avut ocazia să viziteze Muzeul Universității din București și Palatul Facultății de Drept. Mai mult decât atât, bobocii au avut posibilitatea să socializeze și să se cunoască, într-o atmosferă relaxată, la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a UniBuc.

Nu în ultimul rând, bobocii FPSE s-au familiarizat cu mediul academic, purtând discuții cu persoanele responsabile de serviciile administrative și având posibilitatea să identifice punctele de interes din facultate.

Aprecierile pozitive și reacția favorabilă a studenților au demonstrat că proiectul inițiat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației este binevenit și benefic pentru suportul moral al noilor studenți. Din acest motiv, facultatea și-a propus să transforme această acțiune într-o tradiție.

Tutorii activităților desfășurate în ,,săptămâna prieteniei” au fost lect. univ. dr. Beatrice Almășan și asist. univ. dr. Anișoara Dumitrache, cadre didactice ale Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București.

Pin It on Pinterest

Share This