În perioada 20 – 25 septembrie 2017 a avut loc Şcoala de Vară organizată de Şcoala Doctorală din cadrul Facultății de Ştiințe Politice a Universității din București cu tema Approches novatrices dans la théorie et la méthodologie des sciences politiques.

Abordarea interdisciplinară a Şcolii de Vară a oferit doctoranzilor posibilitatea de a analiza propria temă de cercetare prin prisma unor metode noi de înțelegere și cunoaștere. Printre subiectele dezbătute s-au numărat democrația și procesul modernizării, provocările actuale ale Uniunii Europene, metode de cercetare și analiză, metodele statistice, relații internaționale, analiza comparativă și construcția tezei în științe politice.

În cadrul acestui eveniment au participat doctoranzi atât din cadrul Facultății de Ştiințe Politice a Universităţii din Bucureşti, cât și din cadrul altor facultăți din România și străinătate (Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Noua Universitate Bulgară din Sofia). Pe parcursul celor cinci zile au fost prezente cadre didactice din cadrul Facultății de Ştiințe Politice și din cadrul Universității de Vest din Timișoara (Robert Reisz), Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Lucian Dârdală), Noii Universități Bulgare (Radosveta Krastanova), Université Libre de Bruxelles (Jean – Michel De Waele) și din cadrul Institutului European din România (Mihai Sebe).  În total, în cadrul Şcolii de Vară a Şcolii Doctorale au fost prezenți 24 de doctoranzi și profesori.

Şcoala de Vară a Şcolii Doctorale din cadrul Facultății de Ştiințe Politice, Approches novatrices dans la théorie et la méthodologie des sciences politiques, a fost organizată cu sprijinul Agence Universitaire de la Francophonie (AUF).

Pin It on Pinterest

Share This