Studenții Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, organizați în Bucharest Student Chapter, au fost premiați în cadrul celei de-a 87-a întruniri anuale a Societății Geofizicienilor de Explorare, obținând locul II în lume, în categoria summit, cea mai înaltă din ierarhie.

Bucharest Student Chapter a fost reprezentat de studentul Alexandru Bădescu din anul IV. Chapterul este coordonat de către prof. univ. dr. ing. Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică.

În cadrul Societății Geofizicienilor de Explorare, studenții sutelor de universități din lume care au programe de studii în geofizică aplicată și sunt organizați în chaptere desfășoară activități complementare celor didactice, în sensul dobândirii unei experiențe avansate în achiziția datelor geofizice, prelucrarea și intepretarea lor în scopuri direct aplicative. În cadrul acestor acțiuni desfășurate de studenți, o atenție specială este acordată relațiilor cu diversele comunități locale aflate în zone în care se execută astfel de proiecte în scopul informării acestora în legătură cu aspectele de protecție a mediului, a deschiderii localnicilor spre explorarea și exploatarea de resurse naturale etc. Evaluarea acestor grupări studențești se face anual în cadrul întrunirilor Societății Geofizicienilor de Explorare.

În anul 2017 Bucharest Student Chapter a organizat diferite aplicații profesionale de teren, atât în România, cât și în străianătate, workhop-uri,  alte activități în care a avut ca parteneri institute de cercetare naționale și internaționale, dar și companii din industria de petrol și gaze. Echipa de conducere a Bucharest Student Chapter este alcătuită din Alexandru Bădescu, Maria Constantina, Cătălina Lăcătușu și Alexandra Stoica.

”Society of Exploration Geophysicists” (SEG) cuprinde 27.000 membri (dintre care 10.000 studenți) din toate țările lumii, profesioniști ai explorării geofizice pentru substanțe minerale utile, mai ales din categoria fluidelor.

În privința componenței Societății Geofizicienilor de Explorare (SEG) se remarcă o prezență  consistentă a specialiștilor geofizicieni români, din țară și diaspora, în structurile de vârf ale celei mai importante asociații profesionale de geofizică aplicată din lume. Dr. Alexander Mihai Popovici, Președinte și CEO Z-Terra Inc. (Houston), a fost Președintele Programului Tehnic (cu 1159 de lucrări științifice în program), Dr. Carmen Dumitrescu, Președinte și fondator Terra-IQ (Calgary, Canada) a fost Președintele Comitetului de Planificare a Întrunirilor Anuale, iar prof. univ. dr. ing. Victor Mocanu (Universitatea din București) este Președintele Comitetului de Afaceri Globale al SEG. În plus, Dr. Popovici este Vicepreședinte al SEG pentru anul 2017-2018. Toți sunt absolvenți ai Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, confirmând respectul de care se bucură școala românească de geofizică la nivel internațional.

Cea de-a 87-a întrunire anuală a Societății Geofizicienilor de Explorare a avut loc la Houston, Texas (S.U.A.), în săptămâna 24-28 septembrie 2017.

Pin It on Pinterest

Share This