Miercuri, 25 octombrie 2017, studenții Facultății de Istorie discută cu E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasador al Republicii Franceze în România, despre principalele aspecte ale Primului Război Mondial. Întâlnirea are loc începând cu ora 15:00, la sediul Facultății de Istorie din cadrul Universității din București (amfiteatrul N. Iorga, etaj 1).

Dezbaterea se desfășoară în cadrul unui ciclu de conferințe cu titlul „După 100 de ani. Studenți ai Facultății de Istorie în dialog cu ambasadorii țărilor participante la Primul Război Mondial”, organizat de Facultatea de Istorie a Universității din București cu ocazia împlinirii unui secol de la încheierea Primului Război Mondial.

Proiectul își propune lărgirea orizontului istoric și promovarea dialogului inter-generațional și intercultural. Alături de întâlnirile cu ambasadori ai statelor participante la război, se vor derula și alte activități precum prezentări de film documentar și dezbateri libere, menite să contribuie la dezvoltarea competențelor viitorilor specialiști în istorie și relații internaționale din România.

Nu în ultimul rând, seria conferințelor dedicate interacțiunii dintre studenți și ambasadori reprezintă o excelentă oportunitate de  promovare atât a culturii dialogului, a unei memorii istorice lipsite de părtinire și prejudecăți, cât și a valorilor moderne democratice/europene. În egală măsură, împlinirea celor 100 de ani de la evenimentele din anii 1916-1919 reprezintă un prilej excelent pentru reflecție asupra prezentului, asupra realizărilor și oportunităților, precum și asupra riscurilor cu care se confruntă Europa.

Pin It on Pinterest

Share This