– Echipa UB a câștigat locul I la faza regională ”2017 Southeastern Europe Regional Contest” (SEERC), a concursului ”ACM International Collegiate Programming Contest” (ACM-ICPC), calificând astfel România la faza mondială. –

 

Studenții Universităţii din București au obținut locul I la faza regională – 2017 Southeastern Europe Regional Contest (SEERC) – a celui mai prestigios concurs internațional de programare pentru studenți – ACM International Collegiate Programming Contest (ACM-ICPC) – desfășurat la sfârșitul lunii octombrie (21 octombrie 2017), la București și Vinnytsia.

Cu această realizare, echipa Universității din București a plasat România pe primul loc la nivel internațional în clasamentul regional al concursului ACM-ICPC, format din statele din Sud-Estul Europei. Ultima performanță regională a României a fost în anul 2004, când a ocupat primul loc în clasament.

De menționat, rezultatul obținut de studenții Universității din București a calificat România la faza mondială a concursului ACM-ICPC, care se va desfășura anul viitor, în perioada 15 – 20 aprilie 2018, la Beijing. Cea mai bună clasare a unei echipe din România la faza mondială a concursului a fost obținută tot de o echipă a Universității din București, care a obținut locul 4 în anul 1999.

Echipa Universității din București a fost singura din concurs care a reușit să rezolve 10 probleme de programare. Locul 2 a fost ocupat de o echipă a Universității Naționale din Uzhgorod (Ucraina), cu 8 probleme rezolvate, iar locul 3 a fost ocupat de o echipă a Universității din Sofia (Bulgaria), cu 7 probleme rezolvate.

Prin performanța obținută, echipa Universității din București a surclasat echipele altor 10 universități din țară, acestea fiind: Universitatea Politehnică din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Academia Tehnică Militară, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” Brașov și Universitatea din Craiova.

Universitatea din București a fost reprezentată la faza regională a concursului internațional ACM-ICPC de 3 echipe, formate din studenți ai Facultății de Matematică și Informatică. Echipa clasată pe locul I a fost compusă din Andrei Popa (anul I), Alexandru Velea (anul II) și Lucian Bicsi (anul III), aceștia fiind coordonați de Mihai Calancea.

Tot la ediția SEERC 2017, Universitatea din București a obținut numeroase alte performanțe. Celelalte două echipe participante ale UniBuc au ocupat și ele un loc în clasament, fiind poziționate pe locurile 14 și 19.

La ediția SEERC din acest an au participat 87 de echipe, reprezentând 44 de universități din Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Republica Moldova, Muntenegru, FYR of Macedonia, România, Serbia, Turcia și Ucraina, calificate în urma concursurilor naționale.

Concursul ACM International Collegiate Programming Contest, organizat sub egida Association for Computing Machinery (ACM) din Statele Unite, se desfășoară anual, începând din 1977, în 4 etape (la nivel de universitate, național, regional și mondial). Universitățile din România participă la acest concurs începând din anul 1995.

Pregătirea pentru performanța în programare a echipelor Universității din București, care participă la concursul ACM-ICPC, este sponsorizată de Fundația eMAG.

Pin It on Pinterest

Share This