Universitatea din București lansează procesul de selecție a studenților care locuiesc în cămine și care doresc să se implice în implementarea activităților din cadrul proiectului SAVES2, devenind astfel, studenți-ambasadori. Obiectivul principal al proiectului SAVES2 este sensibilizarea studenţilor cu privire la beneficiile folosirii contoarelor inteligente, astfel încât să poată controla consumul de energie electrică mai ales în perioada de după studii, timp în care vor fi utilizatori individuali.

Studenții interesați să participe la acest proiect pot transmite un mesaj la adresa saves2uob@gmail.com, în perioada 24 – 28 octombrie 2017.

SAVES2 îşi propune să modifice comportamentele legate de energia sustenabilă în rândul a peste 219.000 de studenţi din aceste ţări, cu scopul de a promova reducerea risipei energiei. Scopul proiectului este conștientizarea importanței reducerii consumului de energie prin aplicarea de măsuri în consonanță cu eficiența energetică.

Proiectul cuprinde două axe: studenţii care beneficiază de cazare în cămine (o competiţie de economisire a energiei cu titlul Student Switch Off) şi studenții care plătesc chirie în sectorul privat (un program de angajament, cu titlul SAVES).

Universitatea din București participă din luna mai 2017, în calitate de partener, la proiectul european Horizon 2020– SAVES2 (Students Achieving Valuable Energy Savings). Proiectul reprezintă o extindere a proiectului SAVES care a derulat campania Student Switch Off, iniţiată de National Union of Students (NUS) în Marea Britanie şi implementată în alte 4 ţări europene. Consorţiul care implementează activitățile din cadrul proiectului cuprinde 11 parteneri din 8 ţări, printre care Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Irlanda, Lituania, România şi Marea Britanie.

”Students Achieving Valuable Energy Savings” a început în luna mai 2017 și se va desfășura pe parcursul a 42 de luni.

Partenerii în cadrul proiectului SAVES2 sunt Universitatea din București, Réseau des universités des capitales de l’Europe, De Montfort University, Ecovisum  LTDEthniko Kai Kapodistriako Panepistimio Athinon, The Research Committee of the Technical University of Crete, University of Cyprus, Union of Students in Ireland Members’ Services Limited, Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas Viesoji Istaiga, Sofiiski Universitet Sveti Kliment Ohridski.

Mai multe detalii despre proiectul SAVES2 pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This