Peste 250 de specialiști în educație, profesori, reprezentanți ai institutelor de cercetare și ai societății civile se reunesc la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din București, în parteneriat cu Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară – Horia Hulubei și European Schoolnet. Tema dezbaterilor vizează educația STEM și impactul acesteia asupra creșterii competitivității și coeziunii sociale în România.

Astfel, vineri, 3 noiembrie 2017, și sâmbătă, 4 noiembrie 2017, are loc la Biblioteca Națională a României (Bulevardul Unirii, nr. 22) conferință intitulată „Educația STEM – Parteneriat pentru Calitate”, a doua ediție a Conferinței Naționale a Comunității „Educație pentru Științe”.

Evenimentul reunește profesori, cercetători, experți din domeniul educațional, de la nivel internațional și național, reprezentanți ai institutelor de cercetare, ai școlilor și ai universităților, experți în politici educaționale și reprezentanți ai societăților civile și ai mediului privat.

Participanții vor fi implicați în diverse ateliere interactive, în prezentarea diferitelor exemple de bună practică, precum și în discuții în cadrul unor mese rotunde, menite să găsească soluții la problemele actuale din educația românească. Dezbaterile sunt însoțite de expoziții cu numeroase resurse educaționale.

Printre cei care vor susține intervenții în cadrul conferinței se numără prorectorul Universității din București, prof. univ. dr. Romiță Iucu, acad. Marius Andruh, Ligia Deca, Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale, acad. Nicolae Zamfir, Director al Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară, Madlen Șerban, expert în educație și fost Director European Training Foundation, precum și prof. univ. dr. Radu Gologan, reprezentant al Universității Politehnica București și coordonator al Lotului Olimpic Național de Matematică.

Conferința se bucură și de participarea unor experți străini, precum Marian Belko, ofițerul pe educație de la European Institute of Innovation and Technology, Eli Eisenberg, expert internațional în domeniul învățământului profesional și tehnic și fost senior director de la ORT, și Luisa Maria Rosu, directoarea centrului I-STEM de la Universitatea Illionis.

Conferința oferă prilejul discuțiilor despre contribuția adusă de STEM în comunitate, întoarcerea investiției din educație și cercetare în economie și creșterea calității vieții în societate, despre bune practici și parteneriate între diferite categorii de actori, despre calitate în STEM și oportunități de dezvoltare pentru profesori, precum și despre tendințele de dezvoltare și provocările cu care se confruntă diverși actori interesați de dezvoltarea Comunității „Educație pentru Științe”.

Evenimentul este înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului Național al Administrație Prezidențiale „România Educată”.

Detalii suplimentare despre programul celor două zile ale conferinței pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This