Institutul pentru Studii Avansate din cadrul New Europe College (NEC) a lansat competiția anuală pentru bursele de cercetare pentru anul academic 2018-2019. Programul se adresează cadrelor didactice și cercetătorilor români din domeniile ştiinţelor umaniste, sociale, economice și drept.

Persoanele interesate să aplice pentru aceste burse trebuie să deţină titlul de doctor și bune cunoștințe de limba engleză.

Bursa pentru cetățenii români se acordă pe parcursul unui an universitar complet (10 luni, din octombrie până în iulie). Cetățenii străini pot beneficia de burse pentru un an academic sau pentru un semestru, din octombrie până în februarie, respectiv din martie până în iulie.

Prin intermediul acetui program, cadrele didactice și cercetătorii beneficiază de o bursă lunară în valoare de 750 de euro care va asigura cazarea și transportul internațional de la și către țara gazdă a bursierilor la începutul și la sfârșitul perioadei de stagiu. Bursierii care stau un an academic întreg vor beneficia de un stagiu de cercetare de o lună în străinătate într-un centru pe care îl pot alege (1.500 de euro pentru transport, cazare).

Pe timpul programului, bursierii vor lucra la propriile lor proiecte și la sfârșitul perioadei de cercetare, vor preda un studiu care reprezintă rezultatul cercetării lor. Studiile vor fi incluse într-o publicație NEC.

Persoanele care doresc să aplice pentru bursele de cercetare NEC pot trimite aplicațiile în format electronic, la adresa de e-mail applications@nec.ro, până la data de 7 decembrie 2017.

Rezultatele preselecției vor fi anunțate candidaților prin e-mail în luna martie 2018. Candidații selectați vor fi invitați la un interviu, care va avea loc la New Europe College, în zilele de 18-20 aprilie 2018.

Formularul de participare la concurs, instrucțiunile de completare și alte informații privind New Europe College pot fi obținute de aici, aici și aici.

Pin It on Pinterest

Share This