Donca Steriade, profesor de lingvistică la Massachusetts Institute of Technology și visiting professor al Secțiunii de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB), va susține un seminar cu tema Intervals and grammars of rhyme. Prelegerea se va desfășura în cadrul întâlnirilor lunchtime seminar, organizate de IRH–ICUB și va avea loc joi, 23 noiembrie 2017, începând cu ora 13:30, în sala de seminare (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Donca Steriade este profesor de lingvistică la MIT (Massachusetts Institute of Technology) și membru al LSA (Linguistic Society of America). A studiat lingvistica mai întâi la Universitatea din București, obținând titlul de Doctor în Lingvistică la MIT. A fost profesor de fonologie atât la Universitatea din California, Berkeley, cât și la Universitatea din California, Los Angeles, iar din 2002 predă la MIT. În 2009 a obținut profesoratul Edward Sapir la Institutul de Lingvistică Berkeley, iar în 2016 a fost bursier Karl Brugmann la Universitatea din Leipzig. A editat Phonetically Based Phenomenology, alături de Bruce Hayes și Robert Kirchner. În calitate de cercetător, este interesată de interacțiunile dintre fonetică și fonologie, precum și de interacțiunile morfo-fonetice, axându-se pe studiul limbilor clasice în perioada romantismului epocii moderne.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This