Studenții masterelor Evaluarea integrată a stării mediului și Politici de mediu pentru dezvoltare durabilă din cadrul Facultății de Geografie a Universității din București vor desfășura în perioada 22-28 noiembrie 2017 practica profesională în instituțiile europene de la Bruxelles.

Pe agenda de lucru se află vizitele la Parlamentul European, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, Comitetul Regiunilor, Comitetul pentru Dezvoltare Economică și Socială, Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană și stația de epurare Bruxelles Nord.

Studenții se vor familiariza și vor înțelege rolul instituțiilor europene și al relațiilor acestora cu instituțiile naționale din domeniul protecției mediului. De asemenea, studenții vor avea oportunitatea de a interacționa direct cu reprezentanți ai instituțiilor menționate, de a afla răspunsuri la întrebările care îi preocupă în legătura cu modul de abordare a problemelor de mediu la acest nivel și de a descoperi proiectele în derulare și viitoare ale Uniunii Europene. În cadrul practicii sunt prevăzute și activități ce vizează înțelegerea unor aspecte de planificare urbană în orașele Bruxelles, Bruges și Anvers.

Practica profesională este organizată de către prof. univ. dr. Cristian Iojă, cadru didactic la Departamentul de Geografie Regională și Mediu al Facultății de Geografie, cu sprijinul financiar al Parlamentului European, Unitatea de Vizite și Seminarii.

Pin It on Pinterest

Share This