Săptămâna viitoare, 13-17 noiembrie 2017, studenții Universității din București se întâlnesc cu reprezentanții Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România și învață alături de aceștia despre cum s-a format cultura arabă, în cadrul proiectului „Săptămânile Internaționale ale Universității din București” (SIUB).

Deschiderea oficială a Săptămânii culturale arabe va fi marcată de o prelegere despre cultura arabă susținută de E.S. Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed. La festivitatea de deschidere va participa și conf. univ. dr. Sorin Costreie, Prorector Relaţii Internaţionale al Universităţii din Bucureşti. Cei interesați să cunoască tainele culturii arabe sunt așteptați începând cu ora 14:00, în sala de festivități din incinta Casei Universitarilor (Strada Dionisie Lupu, nr. 46).

Săptămâna Culturii Arabe are ca scop familiarizarea publicului larg cu elemente importante ale culturii arabe, pornind de la aspectele lingvistice, sociolingvistice, relații diplomatice, artă cinematografică, până la elemente de vestimentație și bijuterii. Pe lângă acestea, studenții Universității din București pot participa și la diverse prelegeri despre cultura arabă și la proiecții de film. Săptămâna Culturii Arabe se încheie vineri, 17 noiembrie 2017, cu un concert de muzică andaluză.

Programul complet al acestei săptămâni poate fi consultat aici.

Săptămâna Culturii Arabe este organizată sub îndrumarea conf. univ. dr. Laura Sitaru și a prof. univ. dr. habil George Grigore, coordonatorul Secției de Limbă Arabă, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, în colaborare cu Ambasada Egiptului și Ministerul Afacerior Externe, Unitatea Arhive Diplomatice.

Pin It on Pinterest

Share This