În cadrul unei ceremonii care a avut loc la Xi’an, Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost distins cu titlul de „Institut Confucius al Anului 2017”.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida celei de-a douăsprezecea Conferinţe Anuale a Institutelor Confucius, organizată de către Hanban, Sediul General al Institutelor Confucius, în perioada 11-13 decembrie 2017. La eveniment au participat rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, și directorul român al Institutului, prof. Luminița Bălan. De altfel, cei doi au primit, din partea vicepremierului Republicii Populare Chineze, Liu Yandong, și placheta care atestă distincția oferită de Hanban.

Titlul de „Institut Confucius al Anului” s-a acordat anul acesta unui număr de 25 de institute din cele 525 existente în întreaga lume. Distincția se acordă anual, în urma evaluării performanţelor fiecărui institut în plan academic, didactic și cultural. Activitatea Institutului Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti a fost apreciată ca fiind una extrem de bogată, cu rezultate remarcabile pe multiple planuri.

De altfel, nu este pentru prima dată când Institutul Confucius din cadrul Universităţii din Bucureşti se remarcă printre cele mai bune din lume. Anul trecut, în cadrul Celei de-a unsprezecea Conferinţe Anuale a Institutelor Confucius, directorului român al institutului, prof. Luminiţa Bălan, i-a fost acordat Premiul de Excelenţă pentru rezultatele deosebite în promovarea limbii şi culturii chineze în România.

Înfiinţat în anul 2013, în parteneriat cu Universitatea de Studii Politice şi Juridice din Beijing, Institutul Confucius din cadrul Universității din București a dezvoltat o reţea de cursuri de limbă şi cultură chineză atât în cadrul universităţii, cât şi în numeroase institutuţii de învăţământ preuniversitar din Bucureşti şi din alte oraşe, precum Galaţi, Iaşi, Craiova, Suceava, Giurgiu. În plus, în anul 2016, Institutul Confucius a deschis două Clase Confucius, respectiv la Colegiul Economic A. D. Xenopol din Bucureşti şi la Colegiul ,,Ferdinand I” din Bacău, unde există un număr mare de cursanţi care studiază limba chineză.

Activitatea desfăşurată de Institutul Confucius se remarcă şi prin organizarea a numeroase evenimente academice, precum conferinţe ştiinţifice internaţionale, dezbateri lunare pe diverse teme și lansări de carte, contribuind astfel la dezvoltarea sinologiei româneşti.

Pin It on Pinterest

Share This