Joi, 7 decembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un Lunchtime Seminar cu tema  Beyond Fact or Fiction: The Battle of Maldon Across Medieval Modes of History-writing, susținut de Cătălin Țăranu (IRH-ICUB fellow). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminare a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Cătălin Țăranu este un medievalist interesat de moduri alternative de scriere a istoriei în  perioada Evului Mediu timpuriu. Printre interesele sale de cercetare se numără literatura și cultura vernaculară a Angliei anglo-saxone și a Franciei Carolingiene, teoriile premoderne asupra adevărului și istoriei, precum și folosirea și abuzurile folosirii referirilor la Evul Mediu timpuriu în perioadele modernă și contemporană. Cătălin Țăranu a obținut titlul de Doctor la Universitatea din Leeds în 2016. A publicat articole în jurnale precum Viator și Florilegium, iar în prezent pregătește prima sa monografie și editează un volum colectiv. Teza lucrării sale de doctorat susține că multe dintre sursele cunoscute drept „poeme eroice germanice” sunt de fapt materializări ale unui mod alternativ de scriere istorică.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri.

Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This