Joi, 14 decembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un lunchtime seminar cu tema ”The Future of Population Aging: Lessons from Romania and China”, susținut de Nancy S. Jecker (University of Washington/IRH-ICUB Visiting Professor). Evenimentul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminare a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Nancy S. Jecker a obținut titlul de Doctor în Filosofie la Stanford University și University of Washington (Seattle). A obținut numeroase burse de studiu (Rockefeller Foundation Award, National Endowment for the Humanities Award, Brocher Foundation Resident Scholar) și a călătorit de mai multe ori în Asia. A publicat peste 100 de articole și trei cărți de filosofie și bioetică. În prezent lucrează la cea de-a patra carte, cu tema ”The Life Stage Relativity of Values: Midlife Bias and Old Age”.

Interesele sale de cercetare cuprind teme precum îmbătrânirea populației, justiția intergenerațională, alocarea resurselor limitate și teorii ale justiției. În 2016 a fost profesor invitat al Centrului de Bioetică al Universității din Hong Kong (Chinese University of Hong Kong Center for Bioethics). În 2018 urmează să viziteze, tot în calitate de profesor invitat, Universitatea Națională din Singapore (National University of Singapore Yong Loo Lin School of Medicine, Center for Biomedical Ethics).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri.

Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This