Miercuri, 20 decembrie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un Lunchtime Seminar cu tema  ”Varieties of scientific realism: the roles of principles, laws, and computation”, susținut de Ioan Muntean  (University of North Carolina Asheville). Evenimentul va avea loc începând cu ora 15:00, în sala de seminar a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Ioan Muntean este cercetător în filosofie. Interesele sale de cercetare cuprind teme din domenii precum filosofia științei (filosofia fizicii în particular), științele computaționale, metafizica și etica aplicată. În prezent studiază aspectele cognitive ale științelor, simulările computaționale și numerice, învățarea automată. Este preocupat, de asemenea, de investigarea eticilor computaționale (machine ethics) și a modelelor bazate pe învățare automată pentru agenți morali artificiali. Ioan Muntean a primit titlul de Doctor în Filosofie în 2009 (University of California) și în 2005 (Universitatea din București).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri.

Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime seminar pot fi consultate aici

Pin It on Pinterest

Share This