Departamentul de Geofizică al Facultaţii de Geologie şi Geofizică din cadrul Universității din Bucureşti a primit recent două donaţii de licenţe software din partea a două companii multinaţionale de servicii geofizice-geologice.

Pachetele software oferite Departamentului de Geofizică de către Schlumberger LTD, cea mai importantă companie care activează în domeniul petrolului şi gazelor naturale pe plan mondial şi Lloyd’s Register/ Senergy LTD sunt: ”Petrel E&P Software Platform™”, ”Techlog Wellbore Software Platform™”, ”Interactive Petrophysics (IP)™” şi ”Interactive Correlations (IC)™”. Acestea reprezintă standardele mondiale de ultimă oră din domeniul prelucrării, interpretării, vizualizării şi integrării datelor geofizice şi geologice.

Constituind un excelent suport didactic şi de cercetare ştiinţifică avansată, pachetele software vor fi utilizate pentru pregătirea practică a studenţilor de la specializarea Geofizică, atât în ciclul de Licenţă cât şi în cel de Master în Geofizică Aplicată (în limbile română şi engleză).

Familiarizarea absolvenților programelor de licență, masterat și docorat din domeniul Geofizicii cu pachetele superprofesionale de software menționate va determina creșterea în mod semnificativ a interesului marilor angajatori din domeniul industriei de resurse naturale, în special fluide, pentru recrutarea imediată a absolvenților Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București.

Pin It on Pinterest

Share This