În perioada 7-9 decembrie 2017 Facultatea de Litere a Universității din București va fi gazda celei de-a 31-a ediții a conferinței internaționale de lingvistică romanică ”Going Romance”. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul Odobescu al Facultății de Litere (strada Edgar Quinet, nr. 5-7). Invitații speciali ai ediției de la București sunt profesorii Donca Steriade (Massachusetts Institute of Technology) și Adam Ledgeway (Cambridge University).

De altfel, punctul central al conferinței este workshopul ”Substratum and adstratum in the development of Romance morphosyntax”, coordonat de Prof. Adam Ledgeway (Doctor Honoris Causa al Universității din București), lect. univ. dr. Adina Dragomirescu, și. lect. univ. dr. Alexandru Nicolae.

Prof. Adam Ledgeway, Doctor Honoris Causa al Universității din București,este membru al Colegiului Downing și profesor la Facultatea de Limbi Moderne și Medievale a Universității din Cambridge. Prof. Ledgeway  este specialist în morfosintaxa comparată a limbilor romanice, având ca domenii de interes limba italiană și dialectele din Italia, limba română și limba latină. În ianuarie 2016, Adam Ledgeway a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din București.

Prof. Donca Steriade, Profesor Honoris Causa al Universității din București, activează în Departamentul de Lingvistică și Filosofie de la Massachusetts Institute of Technology. Absolventă a Universității din București, secția Limbi Clasice (promoția 1974), este specialistă în fonologie și morfologie, având ca domenii de interes latina, greaca și limbile romanice (în special limba română).

Going Romance este un ciclu de conferințe europene anuale al căror obiect de studiu sunt limbile romanice din perspectiva teoriei lingvistice actuale. În cele trei decade ale existenței sale (prima ediție a avut loc în anul 1986 la Utrecht, iar cea mai recentă ediție a avut loc în anul 2016, la Frankfurt), ciclul de conferințe Going Romance a devenit, pe plan european, unul dintre cele mai importante forumuri de discuție și de reflecție asupra teoriei lingvistice, în general, și a limbilor romanice, în particular.

Programul conferinței internaționale de lingvistică romanică ”Going Romance” poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This