În luna noiembrie a acestui an, în cadrul unei ceremonii speciale, prof. dr. ing. Victor Mocanu, decanul Facultății de Geologie și Geofizică a Universității din București, a primit titlul de Profesor de Onoare al Universității de Geoștiințe din R.P. Chineză, cel mai prestigios titlu acordat de universitățile din această țară.

Titlul a fost conferit în contextul vizitei efectuate de prof. dr. ing. Victor Mocanu la  Universitatea de Geoștiințe din R.P. Chineză, unde a susținut, alături de prof. dr. Martin Flower de la University of Illinois, cursul Dinamica Mantalei Terestre.

Cele două cadre didactice au acoperit aspecte globale legate de geofizica și, respectiv, de petrologia și geochimia mantalei în context geodinamic. Cu toate că s-a adresat doctoranzilor locali, este de menționat prezența masivă a tinerelor cadre didactice la cursul susținut de cei doi profesori.

În plus, prof. univ. dr. ing. Victor Mocanu a fost și invitatul de onoare al Societății Inginerilor de Petrol din SUA, filiala R.P. Chineză, unde  a susținut o conferință despre provocările actuale din industria resurselor naturale la nivel global.

Pin It on Pinterest

Share This