În prezența ministrului de externe, Teodor Meleșcanu, a generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București și a conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, a fost lansată campania de informare publică #WeAreNATO. Evenimentul de lansare a avut loc vineri, 8 decembrie 2017, în Sala „Constantin Stoicescu” a Universității din București.

„Am plăcerea de a fi alături de dumneavoastră și vreau în același timp să mulțumesc domnului rector Mircea Dumitru că a acceptat să ne găzduiască și să faciliteze această interacțiune cu studenții. Dincolo de faptul că Universitatea din București este unul dintre cele mai importante centre academice, ea rămâne în același timp și un promotor activ al valorilor Euro-Atlantice, ceea ce este demn de semnalat. Vă felicit și pe dumneavoastră, dragi studenți și studente, pentru că v-ați rupt din timpul liber sau din timpul de studiu și ați manifestat interes față de eveniment. Sperăm ca această prezență să fie un bun început pentru campania de informare publică #WeAreNATO”, a punctat, la deschiderea evenimentului, domnul Teodor Meleșcanu, Ministrul de Externe al României.

Evenimentul a fost moderat chiar de co-managerii campaniei, doamna Mirela Grecu, directorul Direcției Diplomație Publică, Culturală și Științifică a Ministerului Afacerilor Externe și domnul colonel Constantin Spânu, directorul Direcției Informare și Relații Publice al Ministerului Apărării Naționale.

„Campania de informare publică #WeAreNATO pe care o lansăm astăzi în România este prima dintr-un pachet de trei campanii succesive cu desfășurare multi-anuală pe care NATO le va desfășura în anii următori. Tema acestei campanii  este apărarea și securitatea. #WeAreNATO a debutat în luna mai 2017 la cartierul general al NATO de la Bruxelles, mesajul principal al campaniei fiind cel care definește fundamentul alianței <<Împreună suntem mai puternici, #WeAreNATO>>”, a remarcat col. Constantin Spânu, directorul direcției Direcției Informare și Relații Publice al Ministerului Apărării Naționale.

Lansarea #WeAreNATO la Universitatea din București, un privilegiu

Lansată la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Educației Naționale, noua campanie, derulată sub deviza #WeAreNATO, își propune să îmbunătățească nivelul de cunoaștere a problematicii NATO și consolidarea imaginii organizației în rândurile publicului român, mai ales în rândul grupurilor de tineri. Astfel, inițiatorii campaniei vor organiza, atât în 2018, cât și în anii următori, mai multe întâlniri între elevii și studenții din România și militari români și militari străini aflați în misiune în țara noastră, considerând că interacțiunea directă a celor două grupuri va facilita explicarea semnificației NATO și a modului în care aliații acționează, se antrenează sau se perfecționează, în cadrul exercițiilor conduse de NATO.

Prezent la debutul campaniei #WeAreNATO, generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a considerat că noua campanie este o oportunitate importantă pentru NATO, pentru că dă ocazia tinerilor de a afla ceea ce reprezintă, de fapt, Organizația Atlanticului de Nord și rolul pe care România îl are în cadrul NATO: „Noi nu suntem numai consumatori de securitate, noi suntem provideri de securitate. Practic, alianța poate răspunde asupra oricărui atac asupra oricărui stat din NATO. Aceasta este dovada că suntem <<Toți pentru unul și unul pentru toți>>”.

„Mă bucură faptul că Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Educației Naționale au ales să lanseze această campanie la Universitatea din București. Aceasta nu este numai o oportunitate pentru studenții noștri, ci și o reconfirmare a rolului și a reputației comunității noastre academice. Aș adăuga, astfel, dacă-mi permiteți, la acest îndemn foarte frumos #WeAreNATO, #WeAreUniversityOfBucharest”, a remarcat prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universității din Bucureșți.

Pe de altă parte, conf. univ. dr. Sorin Costreie, prorector al Universității din București, a subliniat importanța implicării studenților în activități extrașcolare, dar și faptul că Universitatea din București își manifestă angajamentul ferm pentru valorile și principiile Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene. De altfel, evenimentul a reunit înalte oficialități, cadre militare, cadre didactice și studenți deopotrivă. Au fost prezenți militari din Canada, Germania, Polonia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Odată cu evenimentul de lansare al campaniei #WeAreNATO a fost lansat și spotul oficial de promovare, disponibil aici. Mai multe informații despe noua campanie de informare lansată la inițiativa Ministerului Afacerilor Externe, a Ministerului Apărării Naționale și a Ministerului Educației Naționale pot fi accesate aici.

(Articol realizat de Ioan Miclea, stagiar în cadrul Direcției de Comunicare, Relații Publice și Marketing)

Pin It on Pinterest

Share This