Centrul de Arte Marțiale și Studii Asociate al Universității din București organizează cea de-a XXIII-a ediție a evenimentului tradițional japonez KAGAMI BIRAKI – Anul nou japonez în sălile de arte marțiale.

Ceremonia va avea loc miercuri, 17 ianuarie, orele 18:30, în Aula Magna a Palatului Facultății de Drept, în prezența Excelenței Sale dl. KISABURO ISHII, Ambasadorul Japoniei.

În program sunt incluse demonstrații de Judo, Karate-Do, Aikido, IAIDO, KENDO, NINPO-NINJUTSU, CHAMBARA și momente artistice.

Kagami Biraki se traduce prin “Deschiderea oglinzii” și este, în fapt, o sărbătoare tradițională japoneză, care se ține în multe școli tradiționale de arte marțiale (dojo-uri) în luna Ianuarie a fiecărui an, fiind primul antrenament al anului cu o latură spirituală foarte importantă.

Cunoscută și ca „Ceremonia ruperii orezului”, este o tradiție veche a samurailor datând din secolul al XV-lea, care a fost adoptată în artele marțiale moderne începând din 1884, atunci când Jigora Kano (fondatorul judo-ului) a instituit obiceiul la Kodokan, sediul organizației sale. De atunci, alte arte japoneze, cum ar fi aikido, karate și jujutsu, au adoptat sărbătoarea care marchează oficial începerea noului an japonez.

Pin It on Pinterest

Share This