Joi, 11 ianuarie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un Lunchtime Seminar cu tema ”Aristotelian causes in Plato’s Timaeus?”, susținut de Viktor Ilievski (bursier SSU-ICUB). Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminar a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Victor Ilievski a obținut titlul de Doctor în Filosofie în 2015, la Central European University, Budapesta. Ca istoric al filosofiei este în primul rând interesat de filosofia Antică greacă, însă consultă ocazional și texte fundamentale ale filosofiei hinduse (Bhāgavad-gītā și Vedānta-sūtra). Proiectele sale de cercetare se concentrează asupra lucrărilor lui Platon și a platonismului; a studiat inițial relația dintre limbaj și cunoaștere în textele lui Platon, iar în prezent este interesat de teodiceea lui Platon și de teoriile platoniciene ale originii răului.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri.

Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This