Joi, 1 februarie 2018, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București organizează un Lunchtime Seminar cu tema Byzantine adolescence: concept and contexts, susținut de Oana Cojocaru (bursieră SSU-ICUB). Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminar a SSU – ICUB (str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Oana Cojocaru are un masterat în istorie sud-est europeană, obținut la Universitatea din București, și doctorat în istorie intelectuală și studii bizantine, de la Universitatea din Oslo. Teza ei de doctorat a făcut parte din proiectul “Tiny Voices of the Past: New Perspectives on Childhood in Early Europe”, finanțat de Norwegian Research Council și Universitatea din Oslo (2013-2016). Oana Cojocaru a publicat articole științifice pe tema copilăriei și este co-editor, alături de Reidar Aasgaard și Cornelia Horn, al volumului Childhood in History: Perceptions of Children in the Ancient and Medieval Worlds, publicat la Routledge, 2018.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre Lunchime Seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This