La Universitatea din București a fost înființat primul Laborator de Științe Cognitive Clinice care funcționează în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (FPSE).

Laboratorul își propune să promoveze excelența în cercetarea psihologică și interdisciplinară, reunind membri specializați în psihologie sau biologie ai Universității din București. În scurta perioadă de la înființarea laboratorului, echipa a publicat 5 articole ISI Web of Science şi are în lucru o serie de proiecte editoriale internaționale. Obiectivele de cercetare ale laboratorului se centrează pe rolul proceselor cognitive în dezvoltarea, menținerea, modificarea și prevenția psihopatologiei. Expertiza membrilor permite desfășurarea unor proiecte de cercetare în domenii precum genetică comportamentală, epigenetică, neurobiologie, psihofiziologie sau economie comportamentală.

De asemenea, înființarea Laboratorului de Științe Cognitive Clinice la FPSE are ca scop pregătirea studenților interesați de acest domeniu.

Laboratorul este coordonat de lect. univ. dr. Ioana Podină, profesor în cadrul Departamentului de Psihologie. Interesele științifice ale Ioanei Podină vizează dezvoltarea de intervenţii validate ştiinţific mediate de tehnologie (e-Health interventions). În congruență cu aceste interese, Ioana Podină a coordonat recent un grant de cercetare centrat pe intervenții mediate de tehnologie (e-Health) pentru managementul greutăţii (,,SIGMA: O aplicatie mobilă, integrativă, cu elemente de joc terapeutic pentru managementul greutăţii la adulţii tineri”). Ioana Podină este și co-autor al studiului A Comprehensive meta-analysis of interpretation biases in depression, publicat în revista Clinical Psychology Review. Studiul poate fi accesat aici.

Mai multe detalii despre activitatea Laboratorului de Științe Cognitive Clinice din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației pot fi consultate aici și aici.

Pin It on Pinterest

Share This