Vineri, 15 decembrie 2017, membri ai comunității academice a Universității din București au fost premiați de Academia Română pentru performanța lor. Ceremonia de decernare a avut loc la sediul Academiei în prezența  Biroului Prezidiului și a membrilor Academiei Române, reuniți în Adunare Generală. Premiile recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2015, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare.

Astfel, grupul de lucrări „Arhitecturi structurate pentru identificarea de biomolecule complexe” aparținând Cameliei Bala a primit premiul „Nicolae Teclu“ din cadrul secției de științe chimice. Camelia Bala este în prezent cadru didactic la Facultatea de Chimie a Universității din București.

În cadrul secției de științe istorice și arheologice lucrarea ”L’avamposto sul Danubio della Triplice Alleanza. Diplomazia e politica di sicurezza nella Romania di re Carlo I (1878-1914)” aparținând lui Rudolf Dinu, conf. univ. dr. la Facultatea de Istorie a Universității din București, a obținut Premiul „Mihail Kogălniceanu“.

Acestora li se adaugă și premiul „Ştefan Hepites“ obținut de lucrarea ”Climate of the Romanian Carpathians. Variability and trends” aparținând lui Sorin Cheval, actualmente conf. univ. dr. la Facultatea de Geografie a Universității din București.

Lista completă a premiilor Academiei Române pentru anul 2015, decernate în data de 15 decembrie 2017, poate fi consultată aici.

Premiile recompensează performanța culturală și științifică românească a anului 2015, concretizată în opere individuale sau realizate în colaborare. Academia Română acordă un număr de 79 de premii, purtând, fiecare, numele unei personalităţi din domeniul creaţiei literare, artistice și ştiinţifice naţionale, repartizate pe multiple domenii de activitate: literatură, lingvistică, teatru și cinematografie, muzică și arte plastice, istorie, filosofie și psihologie, matematică, fizică, chimie, geografie și geonomie, agricultură, medicină sau știința și tehnologia informației.

Mai multe detalii cu privire la istoricul Premiilor Academiei Române, dar și regulamentul de acordare pot fi accesate aici.

Copyright foto: Alina Bălan și Mircea Popa.

Pin It on Pinterest

Share This