Universitatea din București continuă  și anul acesta  competiția UB Talks, ajunsă la cea de-a VI-a ediție, și premiază proiectele de 10 în sesiune.

Student sau masterand, vei avea ocazia să-ți prezinți public proiectul și vei beneficia de o sesiune de pregătire care te va ajuta să îți „vinzi ideea” și să îți îmbunătățești abilitățile oratorice. În plus, te vei bucura de un „schimb de experiență” și vei lega prietenii cu studenți din alte facultăți.

Competiția UB Talks așteaptă să te înscrii până la data de 11 martie 2018, pe ubtalks@unibuc.ro. Propune o temă care să stârnească interesul și curiozitatea publicului, pe baza căreia să susții un discurs cu durata de 10 minute. Juriul va fi format din profesori ai Universității din București, manageri și specialiști în comunicare.

Ca prezentarea să fie mai spectaculoasă, fă-ți o echipă de 2-3 persoane. Poți aplica și individual.

Dacă vei fi selectat, vei participa la prima etapă a programului, ce constă într-o sesiune de pregătire coordonată de prof. dr. Liviu Papadima, cadru didactic la Facultatea de Litere, și Ana Maria Bogdan, digital business consultant.

Profesorul Papadima este prorector al Universității din București și coordonator al Școlii de Creativitate.

Cu o experiență de peste 15 ani în digital product development, Ana Maria Bogdan a fost general manager la una dintre cele mai mari agenții românești de branding, Grapefruit România, și la R/GA România. De asemenea, a făcut parte din jurii românești și internaționale.

În cadrul celor două workshop-uri, cu durată de 4 ore fiecare, vei fi consiliat pentru elaborarea prezentărilor, îți vei perfecționa tehnicile de vorbire în public și vei învăța noi strategii de a-ți vinde ideile. La finalul sesiunii de pregătire, coordonatorii vor decide care sunt finaliștii.

În etapa a doua a competiției, va avea loc sesiunea de prezentări (finala) în fața juriului și audienței.

Prezentarea ta trebuie să fie atractivă și comprehensibilă pentru un public din afara domeniului de specializare, bine documentată, originală, relevantă, creativă și solid argumentată. Poate fi însoțită, dacă e cazul, de materiale foto, video sau audio.

Pe parcursul întâlnirilor, juriul va aprecia fiecare prezentare conform unei grile de evaluare.

Poți câștiga diferite premii, printre care și un loc la Școala de Creativitate organizată de Universitatea din București la Cumpătu, Sinaia în luna iulie.

Mai jos sunt câteva idei pe baza cărora îți poți construi prezentarea. Bineînțeles, acestea variază în funcție de domeniul tău de specializare.

  • Poți să descrii și să explici o teorie științifică într-o manieră interesantă;
  • Poți să faci legătura între teorii din specializarea ta și teme sau problematici care țin de lumea contemporană;
  • Poți să vorbești despre nașterea unei teorii sau invenții sau despre evenimente care au marcat istoria disciplinei tale;
  • Poți să prezinți o idee sau o teorie proprie, cu condiția ca aceasta să fie bine argumentată;
  • Poți să prezinți un studiu de caz care ți se pare interesant;
  • Poți să produci sau să reproduci un experiment științific, în cadrul căruia să implici publicul (cu condiția ca acest lucru să respecte normele etice și de siguranță ale desfășurării experimentelor);
  • Poți să transmiți publicului o aptitudine, să-l înveți să facă un anumit lucru (un atelier de tip „cum să…”);

Mai multe detalii despre atelierele UB Talks pot fi solicitate la adresa ubtalks@unibuc.ro și aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This