Joi, 22 februarie 2018, în cadrul Seminarelor Departamentului de Geologie va avea loc conferința cu titlul „Evaluarea condițiilor geologice de formare a zăcămintelor de petrol și gaze în Jurasicul mediu din Platforma Moesică”, susținută de prof. univ. dr. Constantin Pene. Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:00 în Amfiteatrul „Sabba Ștefănescu” al Facultății de Geologie și Geofizică (sala 2A, Palatul Universității din București, Bd. N. Bălcescu nr. 1, et. 2).

Tematica prelegerii susținute în cadrul Seminariilor este conexă activității didactice și de cercetare și trece în revistă condițiile geologice care au controlat formarea zăcămintelor de petrol și gaze în rezervoarele de hidrocarburi aparținând Jurasicului mediu din Platforma Moesică. În acest context, conferențiarul încearcă să explice de ce aceste zăcăminte s-au descoperit (deocamdată) numai în nord-vestul Platformei Moesice.

Prof. univ. dr. Constantin Pene este profesor de Geologia zăcămintelor de hidrocarburi la Facultatea de Geologie și Geofizică a Universității din București. A absolvit Facultatea de Geologie și Geografie a Universității din București în anul 1978, iar apoi a lucrat ca inginer geolog la IGPSMS (în prezent Prospecțiuni SA) până în 1985, unde a efectuat campanii de cartare geologică pentru diverse resurse minerale –petrol, cărbuni, sare gemă, turbă, roci pentru construcții– în diferite regiuni ale României: nord-vestul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Carpații Orientali.

A devenit cadru didactic asociat al Universității din București începând cu anul 1982 și asistent universitar la Facultatea de Geologie, Biologie și Geografie din 1985, parcurgând toate treptele didactice până la cea de profesor. În anul 1995 a obținut titlul de doctor în geologie, teza având o tematică legată de evaluarea potențialului petrolifer-gazeifer al rocilor triasice din vestul Platformei Moesice. A condus de-a lungul anilor cursurile și lucrările de laborator la următoarele discipline: Geologia zăcămintelor de petrol și gaze, Fizica zăcămintelor de petrol și gaze, Geologia petrolului, Explorarea zăcămintelor de hidrocarburi, Inginerie de rezervor, Evaluarea potențialului petrolifer al bazinelor etc.

Pin It on Pinterest

Share This