În perioada 5-7 octombrie 2016, Societatea de Imunologie din România (SIR) în parteneriat cu INCD Victor Babeș și Facultatea de Biologie a Universității din București organizează a 46-a Conferinţă Anuală de Imunologie cu participare internaţională în cadrul Platformei de Cercetare în Biologie şi Ecologie Sistemică a Facultății de Biologie, Universității din București.

Congresul de Imunologie are ca scop promovarea ultimelor descoperiri în domeniu. Evenimentul științific se va desfășura pe 2 secțiuni, prezentări orale și sub formă de postere, iar rezumatele vor fi publicate în volumul de rezumate al conferinței și vor apărea ulterior în Romanian Archives of Microbiology and Immunology.

Lucrările premiate vor fi propuse pentru publicare in extenso în Journal of Immunoassay.

Participarea la Conferinta este condiționată de plata unei taxe de participare (detalii aici). Accesul la lucrări și manifestările sociale din timpul Conferinței va fi permis numai pe bază de ecuson.

In cadrul Congresului, va fi organizata și o Masa Rotunda cu titlul „Medicina de precizie a viitorului – Biologie moleculară, Genetică și Imunologie”, ce se va desfășura in data de 5 octombrie 2016, ora 11:00, la INCD Victor Babeș, în prezența unor specialiști din țară și străinatate.

Lucrările vor ilustra progresele recente din genetică și biologie moleculară, cu aplicații în imunologie și cancer, dar și impactul acestor progrese pentru cercetarea și practica medicală din România în context internațional.

Participarea la congres va fi acreditată cu credite EMC de către Colegiul Medicilor și Ordinul Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor în Sistemul Sanitar din România (OBBCSSR).

Comitetul de organizare este alcatuit din membri SIR: Cornel Ursaciuc, Monica Neagu, Mihaela Surcel, Gina Isvoranu, Andreea-Roxana Lupu și reprezentanti ai Facultăţii de Biologie: Marieta Costache, Carmen Chifiriuc, Veronica Lazăr, Bianca Gălăţeanu.

Informații utile despre Congresul de Imunologie pot fi accesate aici sau la adresa de e-mail: sir@ivb.ro.

Pin It on Pinterest

Share This