Facultatea de Ştiinţe Politice a Universității din București în parteneriat cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează o dezbatere cu studenții, pornind de la Premiul Saharov al Parlamentului European pentru libertatea de gândire, acordat anual de Parlamentul European pentru a recompensa personalități marcante care luptă împotriva intoleranței, fanatismului și opresiunii.

Evenimentul va avea loc vineri, 21 octombrie 2016, începând cu ora 14:30, în sala P.P. Negulescu, la sediul Facultății de Științe Politice din Str. Spiru Haret, nr. 8 și  va fi moderat de: Ion M. Ioniță, Redactor-șef „Historia”.

În cadrul dezbaterii, trei echipe de studenți vor susține o pledoarie în favoarea unuia dintre cei trei nominalizați pentru acordarea Premiului Saharov (echipa Can Dündar, echipa Nadia Murad Basee & Lamiya Aji Bashar şi echipa Mustafa Djemilev), prezentările fiind urmate de votul participanților la eveniment pentru desemnarea unui laureat. Rezultatul votului din cadrul dezbaterii studenților va fi transmis către eurodeputaţii români în perioada premergătoare votului în cadrul Conferinței președinților Parlamentului European.

La eveniment vor participa Victor Boştinaru, vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European; Bogdan Bârla, ofiţer de presă, Biroului de Informare al Parlamentului European în România; lect. univ. dr. Anca Dohotariu, prodecan Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București.

Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul Facultății de Științe Politice.

Pin It on Pinterest

Share This