Joi, 13 octombrie 2016, Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB (Institutul de Cercetare al Universității din București) organizează un lunchtime seminar cu tema Francis Bacon on mixed-sciences and the organization of knowledge. Tema va fi prezentată de prof. univ. dr. Dana Jalobeanu, director al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB. Seminarul va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminarii a IHR – ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al secțiunii de științe umaniste a ICUB, unde membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora.

Dana Jalobeanu are o diplomă de licență în fizică și filosofie și a obținut un doctorat în filosofia științei la Universitatea din București. A urmat o serie de specializări post-universitare la Oxford University (Balliol College), New Europe College (Bucureşti), Warburg Institute (University of London), Princeton University și Max Planck Institute for History of Science, Berlin. Este membru al Centrului de logica, istoria şi filosofia ştiinţei CELFIS al Facultății de Filosofie a Universității din Bucureşti și al centrului de cercetare Fundamentele Modernităţii Europene, Universitatea din Bucureşti.

Este director executiv al revistei Societate și politică și co-editor al Journal of Early Modern Studies. Ea este unul dintre inițiatorii și co-organizatorii, din 2001, al Princeton-Bucharest seminar in early modern philosophy. Lucrări recente: The Art of Experimental Natural History: Francis Bacon in Context (Zeta Books: Bucharest, 2015) și Vanishing matter and the laws of nature: Descartes and beyond (Routledge: London, 2011).

Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre lunchtime seminar puteți găsi aici.

Pin It on Pinterest

Share This