Comisia Europeană a demarat un studiu amplu privind cooperarea între instituțiile de învățământ superior și organizațiile publice și private din Europa, astfel încât să ofere o perspectivă cât mai clară și corectă asupra modului în care funcționează această colaborare, asupra potențialelor bariere și factorilor cheie de succes implicați.

Cooperarea de succes între învățământul superior și sectorul de afaceri aduce beneficii substanțiale atât pentru instituțiile de învățământ superior, cadrele universitare și studenții lor, pentru companii, personalul acestora, cât și pentru societate în ansamblul său.

Pentru ca studiul să își îndeplinească obiectivul și să producă rezultate constructive, Comisia Europeană vă invită să vă implicați în acest demers, completând acest chestionar cel târziu până la data de 11 noiembrie 2016.

Sondajul va fi cel mai cuprinzator de acest gen realizat vreodată în Europa, implicând toate universitățile europene și peste 1000 de întreprinderi. Acesta va contribui la elaborarea politicilor adecvate în vederea îmbunătățirii unor viitoare parteneriate între instituțiile de învățământ superior și organizații externe.

Completarea chestionarului durează aproximativ 15 minute, iar toate răspunsurile vor rămâne anonime.

Puteți completa sondajul în orice limbă europeană, la alegere.

La finalizarea studiului, puteți alege să primiți o evaluare a gradului de pregătire pentru cooperare a organizației dvs., care oferă o perspectivă asupra unei potențiale colaborări cu sectorul de afaceri.
Deoarece studiul implică doi actori, universitățile, pe de o parte, și companiile din sectorul de afaceri pe de altă parte, este necesară și opinia partenerilor sau colaboratorilor dumneavoastră externi. Aceștia sunt invitați să completeze chestionarul adresat sectorului de afaceri, disponibil aici.

Detalii suplimentare referitoare la acest studiu pot fi solicitate la adresa survey@ub-cooperation.eu.

Pin It on Pinterest

Share This