Cadrele didactice și cercetătorii Universității din București beneficiază de acces gratuit la bazele de date științifice cuprinse în proiectul AnelisPlus.

Bazele de date pot fi accesate de pe orice calculator sau pe bază de adresă instituțională. Detalii suplimentare despre modalitățile de acces la bazele de date Anelis Plus pot fi consultate aici.

AnelisPlus asigură accesul la resursele electronice de informare și documentare. Scopul Anelis este de a crea un campus virtual, pentru a permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse și la depozitul național de documente atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România. AnelisPlus își propune să asigure accesul mobil atât la publicaţii şi baze de date internaționale online, cât şi la depozitul naţional de documente.

 Resursele electronice accesibile cuprind următoarele baze de date: Science DirectSpringerlink JournalsPROQUEST CentralIEEE All-SocietyAmerican Physical Society JournalsOXFORD JournalsSage Journals HSS CollectionAmerican Institute of Physics JournalsThomson Web of Knowledge REUTERSSCOPUSWiley JournalsEmerald Journals,MathSciNetTaylor & Francis JournalsCambridge JournalsAmerican Chemical Society JournalsInstitute of Physics JournalsREAXYSJSTOREBRARY EBSCO Host – Academic Search Complete EBSCO Host – ART full-text EBSCO Host – Business Source Complete EBSCO Host – Humanities International CompleteEBSCO Host – Political Science Complete.

Cadrele didactice  și cercetătorii Universității din București au, de asemenea, acces gratuit la resurse științifice prin bazele de date Jstor.

Bazele de date online pot fi accesate direct de pe orice calculator din cadrul Universității din București la adresa https://www.jstor.org/.

Jstor este un serviciu nonprofit care permite descoperirea, accesul şi conservarea conţinutului academic. Folosită de milioane de cercetători, profesori și studenți, conținând peste 2000 de reviste academice și peste 1 milion de imagini, scrisori si alte surse primare, Jstor este una dintre resursele cele mai de încredere pentru conținutul academic.

Pin It on Pinterest

Share This