Marți, 15 noiembrie 2016, Secția de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează un nou seminar Conștiență și cunoaștere – o abordare interdisciplinară. Seminarul va avea loc la sediul IRH-ICUB (Str. D. Brandza, nr. 1), sala de conferințe, începând cu ora 17:00. În cadrul seminarului, Lect. dr. Alexandru Berceanu, de la Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” București – Secția Regie, Director al centrului CINETic, va susține prelegerea CINETic – Metodologii inovative pentru îmbunătățirea performanțelor umane cognitive și emoționale.

Alexandru Berceanu este lector universitar la Universitatea Națională de Teatru și Film „I.L. Caragiale” din București – Secția Regie și director al centrului CINETic. A regizat mai mult de 20 de piese de teatru în diferite teatre din Romania și de peste hotare. Majoritatea spectacolelor au fost premiere naționale sau internaționale ale unor texte contemporane și au fost jucate la următoarele teatre: Teatrul Odeon din București, Teatrul Național din Craiova, Teatrul Eugen Ionescu din Chișinau, Teatrul din Arad, Teatrul Replika din București, Teatrul Luni din București, Teatrul din Galați, etc.

Alexandru Berceanu a regizat de asemenea mai mult de 30 de episoade pentru casele de producție Media Pro Picture Buftea și Media Pro Picture Praga. El a fost și producătorul artistic al serialului „Un pas înainte” transmis de PRO TV și se ocupă de dezvoltarea conținutului tuturor producțiilor Media Pro Pictures Praga.

 Centrul CINETic (Centrul Internațional pentru Cercetare și Educație în Tehnologii Inovative Creative) a fost deschis în 2015 ca proiect al UNATC „I.L. Caragiale” și este finanțat de POSCCE. Ca parte a acestui proiect, au fost create și echipate 6 laboratoare: Laboratorul de Tehnici Digitale Creative în Cinematografie, Laboratorul de Interacțiune între Sunet  și Lumină, Laboratorul de Animație Digitală, Laboratorul de Design pentru Decor Virtual și Realitate Augmentată, Laboratorul de Interacțiune Digitală și Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiente Recreative.

Activitatea centrului se concentrează asupra cercetării și inovării din domeniul digital și asupra creării unor modele și metodologii care ar putea îmbunătăți performanța cognitivă și emoțională a oamenilor prin medii recreative ca filmul, teatrul sau VR. Folosind experiența câștigată în teatru, film și pedagogie, Laboratorul de Dezvoltare Cognitivă și Psihologie Aplicată prin Experiențe Recreative încearcă să obțină progrese importante prin apelul la neuroștiințe în înțelegerea modului în care spectatorul acumulează experiență în timp ce este martor la modul în care actorul însuși acumulează experiență. Prelegerea aceasta se va referi la modul în care teatrul și neuroștiințele sau teatrul și experimentele științifice pot conlucra în cadrul proiectelor aflate în desfășurare în acest laborator.

Seminariile Consciousness and Cognition: An Interdisciplinary Approach sunt organizate de dr. Diana Stanciu, visiting scholar al Secției de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București în perioada martie-decembrie 2016. Mai multe informații despre activitatea de cercetare a dr. Diana Stanciu pot fi consultate aici.

Mai multe informații despre seminarul Consciousness and Cognition: An Interdisciplinary Approach pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This