Fundația Premiul Volvo pentru Protecția Mediului (The Volvo Environment Prize Foundation) lansează apelul la nominalizări pentru ediția 2017 a premiului. Fundația invită universitățile, instituțiile de cercetare, oamenii de știință, inginerii, precum și alte persoane sau organizații să-și prezinte candidaturile pentru nominalizarea la Premiul Volvo pentru Protecția Mediului.

Instrucțiunile de trimitere a candidaturilor sunt disponibile aici, iar completarea formularului nominalizării se poate face online. Candidaturile trebuie să descrie și să justifice principalele realizări ale persoanei nominalizate în domeniul dezvoltării durabile și al protecției mediului. Pentru a fi eligibile în vederea obținerii premiului, candidaturile trebuie să fie trimise în limba engleză, până cel târziu 10 ianuarie 2017.

De la prima ediție de conferire a premiului în 1990, această disctincție a fost acordată unui număr de 43 de persoane, printre care economiști, biologi, experți în dezvoltarea urbană, specialiști în resurse naturale și probleme de risc, precum și alte persoane care au explorat căi spre o lume sustenabilă.

The Volvo Environment Prize a fost inițiat în 1988, devenind între timp unul dintre cele mai prestigioase premii din lume în domeniul protecției mediului. Premiul constă într-o diplomă, o sculptură din sticlă și o sumă în valoare de 1,5 milioane coroane suedeze, și se acordă anual persoanelor care au realizat descoperiri științifice remarcante în domeniul dezvoltării durabile și al protecției mediului.

Mai multe detalii despre Volvo Environment Prize, despre laureații anteriori, precum și despre modalitatea de trimitere a candidaturilor pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This