Centrul de Cercetări în Istorie Contemporană al Facultății de Istorie din cadrul Universității din București și Centrul Francofon Regional pentru Cercetare Avansată în Științe Sociale (CEREFREA) al Universității din București, organizează un atelier de istorie digitală. Evenimentul va avea loc vineri și sâmbătă, 18-19 noiembrie 2016, la sediul Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr.8-12, București), fiind derulat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României și Centrul de Digital Humanities al Universității Babeș-Bolyai (DIGIHUBB).

Prima zi este dedicată prezentării proiectelor participanților și discutării practicilor în domeniul digitizării arhivelor din România și Ungaria. În a doua zi, va avea loc o masă rotundă în care vor fi dezbătute proiectele prezentate anterior, dar mai ales posibilitățile de colaborare în vederea dezvoltării domeniului istoriei digitale. Limbile atelierului vor fi engleza și franceza. Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului de cercetare CNCS-UEFISCDI.

Atelierul reunește mai multe proiecte de istorie digitală din Europa (România, Franța, Ungaria), precum și reprezentanți ai Arhivelor Naționale ale României, Arhivelor Naționale ale Ungariei și ai Open Society Archives din Ungaria, în scopul evidențierii celor mai recente direcții de cercetare, precum și provocări și soluții tehnice și arhivistice din domeniul istoriei digitale. De asemenea, la eveniment vor mai participa conf. univ. dr. Florentina Nițu, conf. univ. dr. Marius Diaconescu, Corina Doboș, Mihai Burcea (Universitatea din București), Cristina Diac (INST), Aurelia Vasile, Céline Alazard, Serge Wolikow (Maison des Sciences de l’homme, Dijon), Bogdan Tăut (Youngminds).

Mai multe detalii despre atelierul de istorie digitală organizat de Centrul de Cercetări în Istorie Contemporană al Facultății de Istorie pot fi obținute aici. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This