Vineri, 18 noiembrie 2016, Secţiunea de Ştiinţe Sociale a Institutului de Cercetări al Universităţii din Bucureşti (ICUB) organizează un eveniment de prezentare a proiectului Behind Iron Curtains (BIC70), 2015-2016. Prelegerea va fi susţinută de către Valentina Pricopie și Luminița Roșca și va avea loc începând cu ora 15:00, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Sala 102 (Sos. Panduri 90).

Această prezentare va evidenția dimensiunile științifică și educațională ale Proiectului BIC 70, cu accent pe activitățile echipei din România, respectiv, pe de o parte, în studiul reprezentărilor sociale și memoriei trecutului comunist în România și, pe de altă parte, implicarea studenților Universității din București în pregătire de filme despre viața în comunism. Axa transversală este una Europeană care interoghează reprezentările sociale comune ale trecutului în fostele țări comuniste.

Valentina Pricopie este cercetător științific I la Institutul de Sociologie (Academia Română) unde coordonează Laboratorul de Cercetare Europa Socială. Direcțiile sale de cercetare includ: discursuri media și reprezentări sociale, Europa și European memory studies, sociologia drepturilor omului.

Luminița Roșca este profesor de jurnalism la Universitatea din București, unde susține cursuri de Analiza discursului media, Scriitură de presă, Managementul mass-media. Este membră a Comitetului Științific al ICUB – secțiunea Științe Sociale.

Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This