Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București organizează conferința anuală Social Work International Conference (SWIC). Tema ediției din anul 2016 este Envisioning Sustainable Social Work: Empowering Communities and Individuals. Conferința va avea loc în zilele de 3 și 4 noiembrie 2016, la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Șoseaua Panduri, nr. 90).

Conferința este organizată de Departamentul de Asistență Socială al Facultății de Sociologie și Asistență Socială în colaborare cu Asociația Școlilor de Asistență Socială din România.

Tema conferinței, Envisioning Sustainable Social Work: Empowering Communities and Individuals, urmărește să adune educatori, cercetători, practicieni și studenți din toate domeniile științelor sociale, care pot concepe o abordare holistică a sustenabilității și a relevanței sale pentru asistența socială, bunăstarea socială și politica socială. Această abordare holistică se referă la extinderea sensului și a domeniului sustenabilității astfel încât să cuprindă factorii contextuali sociali, economici, politici și ecologici care configurează viețile oamenilor astăzi și care au un impact asupra vieții generațiilor viitoare. Este o abordare în cadrul căreia paradigma persoană-în-mediu, care a susținut bazele profesiei de asistență socială și continuă să fie cadrul conceptual în asistență socială, este restaurat la potențialul său complet.

Scopul Conferinței Internaționale de Asistență Socială este acela de a contribui la o baza a cunoașterii care poate reflecta și sprijni practica, cercetarea și teoria care sunt bazate pe o abordare holistică a sustenabilității descrisă mai sus.

Conferința va prezenta lucrări din următoarele domenii:

  1. Practica și profesia asistenței sociale
  2. Drepturile omului și grupuri vulnerabile
  3. Asistența socială la copii și tineri
  4. Asistența socială la adulți și vârstnici
  5. Asistența socială la familiile de etnie romă
  6. Răspunsuri ale asistenței sociale la violența domestică
  7. Devianța și comportamentul social
  8. Educația în domeniul asistenței sociale
  9. Diversitatea și justiția socială
  10. Perspective internaționale în asistența socială
  11. Asistența socială și dezvoltarea socială
  12. Asistență socială în comunitate
  13. Diverse

Mai multe informații despre Social Work International Conference pot fi consultate aici.  Programul conferinței poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This