Facultatea de Științe Politice a Universității din București organizează sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Conferinţa internaţională The ‘state artist’ in Romania and Eastern Europe, cu scopul de de a aduce în atenţie condiţia artistului de stat în timpul regimurilor comuniste din mai multe puncte de vedere.  Conferinţa se va desfăşura la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice din strada Spiru Haret nr. 8.

Acest demers face parte din proiectul de cercetare „De la artistul de stat la artistul dependent de stat: cazul Uniunii Artiştilor Plastici din România (1950-2010), filiala Bucureşti”, implementat prin Centrul pentru Politicile Egalităţii de Șanse (CPES) al Facultăţii de Știinţe Politice a Universităţii din Bucureşti.

În cadrul conferinței, Caterina Preda, cadru didactic al Facultății de Științe Politice, va susține prelegerea The state artist in Romania and Eastern Europe: a theoretical overview.

Vor fi aduse în discuţie felurile în care artiştii au fost modelaţi de regimul comunist, modurile în care artiştii au rezistat sau au adoptat directivele realismului socialist și rolul jucat de Uniunea Artiştilor Plastici în acest proces.

De asemenea, vor avea loc mai multe sesiuni de comunicare în cadrul cărora se va prezenta cazul artiştilor din România în context regional şi vor fi discutate poziţiile altor bresle în perioada avută în vedere, teatru, cinema, literatură sau arhitectură.

Programul Conferinței Internaţionale The ‘state artist’ in Romania and Eastern Europe poate fi accesat aici.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul proiectului.

Pin It on Pinterest

Share This