Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti deschide în perioada 22 noiembrie-18 decembrie 2016 o nouă expoziție ilustrată cu fotografii și planșe botanice din Arhiva Grădinii, intitulată ,,Tămăduitori din regatul plantelor”. Expoziția va fi găzduită de Centrul pentru Educație Ecologică din Grădina Botanică (căsuţă roşie), (Șoseaua Cotroceni, nr. 32), iar programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10:00-16:00, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 10:00-14:00.

Vernisajul expoziției, alături de o prelegere pe tema plantelor medicinale, susținută de biolog dr. Petronela Camen-Comănescu, va avea loc duminică, 27 noiembrie, la ora 11:00. Accesul la expoziție se face pe baza biletului de la intrarea în Grădină Botanică: 5 lei biletul întreg, respectiv 3 lei, biletul redus.

Ilustrarea este realizată cu acuarele din arhiva Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”, toate semnate de artista Angiolina Santocono, majoritatea fiind expuse pentru prima dată publicului. Acuarelele sunt însoţite de fotografii, de asemenea din arhiva instituţiei, dar şi de fișe descriptive pentru fiecare specie în parte, fişe care conțin numele populare, denumirea științifică, descrierea plantei, habitatul, perioada de înflorire și recoltare, întrebuințările și riscurile de confuzie.

Scopul expoziției al cărei subiect este reprezentat de plantele medicinale, este de a atrage atenția asupra importanței cunoașterii plantelor medicinale din flora noastră spontană, a locului și rolului lor în natură, dar și în remedierea a numeroase probleme de sănătate.

Organizarea expoziţiei este susţinută financiar din proiectul CNFIS-FDI-2016-0007 „Consolidarea şi promovarea Grădinii Botanice D. Brandza a Universităţii din Bucureşti ca centru de cercetare, învăţământ şi educaţie pentru mediu”.

Pin It on Pinterest

Share This