Facultatea de Științe Politice a Universității din București celebrează anul acesta 25 de ani de la înființare. Evenimentul aniversar va avea loc vineri, 18 noiembrie 2016, în Aula Magna a Facultății de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46) și se va deschide la ora 12:00, cu o festivitate la care vor participa peste 300 de persoane aparținând comunității academice a Facultății de Științe Politice și a Universității din București, și instituțiilor partenere (reprezentanți ai societății civile, ambasade, instituții publice).

Între orele 14:00 și 16:00, festivitatea va fi urmată de un cocktail și de o petrecere aniversară cu și pentru studenți, absolvenți și profesori, începând cu ora 17:00, la sediul istoric al Facultății de Științe Politice (Str. Spiru Haret , nr. 8).

La festivitatea aniversară vor participa Excelența Sa, dl. prof. univ. dr. Emil Constantinescu, președinte al României în perioada 1996-2000 și rector al Universității din București între 1992 și 1996, dl. dr. Laurențiu Ștefan, consilier prezidențial, Președinția României, care va adresa un mesaj din partea Excelenței Sale Dl. Klaus Werner Iohannis, președinte al României. Prezenți la eveniment vor fi Excelența Sa, dl Ambasador François Saint-Paul de la Ambasada Republicii Franța la București și Excelența Sa, Dna. Ambasador Päivi Pohjanheimo, de la Ambasada Republicii Finlanda la București.

La ceremonia aniversară a Facultății de Științe Politice vor mai participa prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Ministru al Educației Naționale și Cercetării Științifice și rector al Universității din București, prof. univ. dr. Romiță Iucu, rectorul interimar al Universității din București, prof. univ. dr. Lazăr Vlăsceanu, prorector al Universității din București în 1991 și secretar de stat în Ministerul învățământului și științei (1991). La evenimentul aniversar vor mai fi prezenți prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, director al Centrului Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA), și rector al Universității din București în perioada 2005-2011, prof. univ. dr. Cristian Preda, decan al Facultății de Științe Politice în perioada 2004-2010 și europarlamentar din 2009, precum și prof. univ. dr. Laurențiu Vlad, decan al Facultății de Științe Politice între 2010 și 2016, și secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Prin discursurile evocate, dar și prin publicațiile și materialele difuzate, festivitatea aniversară va accentua dimensiunea internațională a Facultății de Științe Politice a Universității din București.

Fondată în 1991, Facultatea de Științe Politice a Universității din București este instituția românească de profil cea mai bine conectată internațional și care oferă studenților săi cel mai complex pachet de servicii educaționale din România. De asemenea, este singura facultate de științe politice din țară care oferă un parcurs complet licență – master – doctorat în trei limbi: română, engleză și franceză. Facultatea de Științe Politice a Universității din București este și facultatea de științe politice din România cu cei mai mulți profesori specializați în științe politice, iar corpul său profesoral este format aproape în întregime în universități occidentale prestigioase cum ar fi École des Hautes Études en Sciences Sociales, Institut d’Études Politiques Paris, University of Oxford, Università degli Studi di Bologna, Université Libre Bruxelles, Central European University, Pensylvania State University, ș.a. Nu în ultimul rând, facultatea oferă studenților și o perspectivă inter- sau pluri-disciplinară, având cadre didactice specializate în istorie, sociologie, drept, economie și filosofie.

Programul evenimentelor festivității aniversare de la Facultatea de Științe Politice poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This