Universitatea din București și Comisia Națională a României pentru UNESCO organizează o întâlnire dedicată constituirii Forumului Național al Geoparcurilor din România, care va avea loc miercuri, 7 decembrie 2016, începând cu ora 14:00, în Sala de Consiliu a Facultății de Drept. (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).

Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului este singurul geoparc din România, membru în Rețeaua Globală a Geoparcurilor, declarat sit UNESCO, pentru perioada 2015-2018, al cărui statut internațional este administrat de Universitatea din București.

În fiecare stat membru UNESCO în care există geoparcuri recunoscute internațional, membre în Rețeaua Globală, se vor constitui Forumuri Naționale ale Geoparcurilor, ca urmare a adoptării de către statele membre UNESCO, la data de 17 noiembrie 2015, a Programului Internațional pentru Geoștiințe și Geoparcuri.

Forumul Național al Geoparcurilor din România are drept scop susținerea aplicării în țară a componentei dedicate Geoparcurilor, din programul internațional menționat. La nivel global, un parteneriat format din Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN) și UNESCO asigură dezvoltarea și validarea Geoparcurilor Internaționale. În prezent, GGN cuprinde 120 de geoparcuri din 33 de țări.

Geoparcurile reprezintă instrumente de conservare a patrimoniului geologic, natural și cultural și de dezvoltare socio-economică a unui teritoriu. De asemenea, asigură suportul pentru educație, cerecetare, geoturism, ecoturism și promovare internațională ale valorilor naționale.

Pin It on Pinterest

Share This