Marți, 15 noiembrie 2016, între orele 10:00-12:00, va avea loc o prezentare a unui program de master prospectiv Digital Humanities, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (str. Pitar Moș, nr. 7-13, Sala BOGDAN). În cadrul acestui eveniment informativ va fi prezentat programul de master DH, împreună cu câteva case studies. Cele 3 mini-conferințe din cadrul evenimentului de prezentare vor fi susținute de Walther v. Hahn (Universitatea Hamburg), care va prezenta tema Digital Humanities – New Horizins for Humanities, Cristina Vertan (Universitatea Hamburg), cu tema Case studies in Digital Humanities și Virginio Cantoni (Universitatea din Pavia), cu tema Novelties and advanced digital viewings for historical heritage presentations.

Digital Humanities este un nou domeniu academic în cooperare între științele umanistice și informatică. Științele umanistice în DH includ acele științe care se ocupă de interpretarea culturii umane, istoriei, vieții sociale și a comunicării cum ar fi, de pildă, istoria, științele limbajului, literatura, științele culturale, științele sociale, paleologia sau filosofia.

Programul de master Digital Humanities se desfășoară în cooperare cu Universitatea din Hamburg și Universitatea din Pavia.

Combinația de studiu a unui domeniu „clasic“ în domeniul științelor umane și Digital Humanities va combina aptitudinea umanistică de a interpreta informații deschise și eterogene în contextul unor ipoteze cu o relevanță specifică, cu experiența informaticii în analiza formală și soft computing.

Acest program va ajuta la păstrarea moștenirii culturale românești și să o facă accesibilă pentru grupuri mai mari:

  • limbajul pentru toate nivelurile de timp
  • istorie și regiuni de contact
  • arhitectură și comparații
  • literatură
  • filosofie, viață intelectuală și spirituală

Mai multe informații despre acest program de master pot fi obținute de la: Prof. Dr. Emil Ionescu, Facultatea de Filologie și Centrul Solomon Marcus de Lingvistică Computațională, emil.ionescu@litere.unibuc.ro, Prof. Dr. Liviu Dinu, Facultatea de Matematică și Informatică și Centrul Solomon Marcus de Lingvistică Computațională, ldinu@fmi.unibuc.ro și Lect. Dr. Anca Dinu, Facultatea de Limbi Străine, anca_d_dinu@yahoo.com.

Mai multe informații despre programul de master Digital Humanities pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This