Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) a lansat o competiție pentru proiecte de cercetare adresate tinerilor cercetători – proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente.

Competiția din anul 2016 are drept scop sprijinirea tinerilor cercetători, doctori în științe, pentru crearea sau consolidarea propriei echipe de cercetare și a unui program de cercetare independent. Proiectul urmărește creșterea capacității tinerilor cercetători de a pune în practică programul propriu de cercetare și creșterea numărului de cercetători cu rezultate vizibile internațional.

Propunerea de proiect trebuie să fie dezvoltată de un cercetător numit director de proiect, într-o echipă de cercetare națională sau/și internațională. Instrumentul de cercetare se adresează tinerilor cercetători din România, cu performanțe demonstrate prin calitatea și recunoașterea internațională a rezultatelor științifice.

Directorul de proiect trebuie să fie doctor în științe, având titlul de doctor obținut în urmă cu cel puțin 4 ani, iar proiectul trebuie să se desfășoare într-o organizație de cercetare din România.

Durata proiectului este de minim12 luni și de maxim 24 de luni.

Pachetul complet de informații referitoare la Proiecte de cercetare pentru stimularea tinerelor echipe independente – Competiție 2016 este disponibil aici.

Pin It on Pinterest

Share This