Duminică, 13 noiembrie 2016, UNATC „I.L. Caragiale” în parteneriat cu ARCUB a premiat cei mai creativi studenți, masteranzi și doctoranzi de la 10 universități din București. Acest eveniment a avut loc ca parte a acțiunii Premiile Creativității ARCUB-UNATC 2016, desfășurat în Sala Ileana Berlogea – UNATC.
Alexandra-Elena Ilina, doctorandă la Departamentul de Limba și Literatura Franceză a Facultății de Limbi și Literaturi Străine de la Universitatea din București a fost una dintre câștigătoarele Premiilor Creativității ARCUB-UNATC 2016. Alexandra-Elena Ilina a publicat numeroase articole în limba franceză pe tema tezei de doctorat și este Președintă a Juriului Goncourt bucureștean și, din pasiunea pentru grafică, a realizat numeroase materiale promoționale pentru evenimentele Universității din București. Titlul lucrării cu care a câștigat unul din Premiile Creativității este La hiérarchie entre texte et image dans le Tristan en prose.
Celelalte premii au fost câștigate de Emanuela Balint (Universitatea Națională de Arte din București), Megumi Okuda (Universitatea Națională de Muzică din București), Andreea Luciana Coveianu (Universitatea Tehnică de Construcții București), Ileana Mariana Mateș (Universitatea Politehnică din București), Theodor Georgian Badea (Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”), Mihai Frîncu (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București), Andrei Cotarcea (Facultatea de Arte a Universității Hyperion), Anca Oana Abălaru (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), Marian Olteanu (UNATC).
Festivitatea s-a încheiat cu un spectacol inspirat din textele lui W. Shakespeare, „Visul lui Ariel”. Distribuție: Marian Olteanu, Florin Crăciun, Tudor Moraru.
Premiile CREATIVITĂȚII ARCUB – UNATC se acordă pentru a redescoperi felul în care mediul universitar poate determina apariția unor noi direcții de gândire și creație. Universitari din toate generațiile dovedesc permanent o continuă creativitate conceptuală și aplicativă, dezvoltând procese evolutive și noi perspective în câmpuri de activitate de maximă deschidere cognitivă.
Câștigătorii sunt desemnați de universitățile participante și, prin premiile decernate, UNATC împreună cu ARCUB confirmă public valoarea unor realizări și inovații importante.