În perioada 13 decembrie 2016 – 15 februarie 2017 este deschis apelul la candidaturi pentru stagii profesionale desfășurate de Agenția Universitară a Fracofoniei. Mobilitățile de stagii profesionale sunt destinate studenților înscriși la o instituție membră a Agenției Universitare a Francofoniei din Europa Centrală și de Est și aflați la finalul primului sau celui de-al doilea ciclu de studii universitare.

Persoanele interesate pot consulta regulamentul mobilităților de stagii profesionale. Formularul online pentru candidaturi va fi disponibil după 10 ianuarie 2017 aici.

Mobilitățile de stagii profesionale sunt acordate pentru o durată de la o lună până la 3 luni, efectuarea propriu-zisă a stagiului desfășurându-se între aprilie și decembrie 2017 (anumite restricții în privința perioadei se aplică în funcție de nivelul de studii al candidaților).

Stagiile profesionale au ca scop familiarizarea studenților cu posibilitățile de angajare corespunzătoare pregătirii lor profesionale, acordându-le acestora șansa de a dobândi competențe care să le faciliteze inserarea pe piața muncii la sfârșitul parcursului academic. Scopul stagiilor reprezintă consolidarea abilităților necesare pentru dezvoltarea profesională a tinerilor și stimularea integrării profesionale în regiunea de origine.

Candidații trebuie să identifice posibilitățile de cazare în afara țării de origine, limba de lucru fiind franceza. Mobilitatea acoperă integral transportul, o alocație lunară și asigurarea de sănătate.

Studenții în primul an din ciclul de licență nu sunt eligibili.

Mai multe detalii despre mobilitățile de stagii profesionale ale Agenției Universitare a Fracofoniei pot fi consulate aici.

Pin It on Pinterest

Share This