Asociațiile studențești din cadrul Universității din București continuă și în anul 2016 campania caritabilă „Student bun de Crăciun”, prin care zeci de copii, precum și persoane nevoiașe beneficiază de daruri în alimente, dulciuri, jucării și alte donații.

Campania „Student bun de Crăciun”, aflată la cea de-a VII-a ediție, reunește mai multe evenimente de factură socială și caritabilă, organizate de studenţii Universităţii din Bucureşti, printre care: strângerea de fonduri, haine, jucării pentru copiii care provin din familii cu dificultăţi sau din centrele de plasament, colectarea și împărţirea cadourilor pentru persoanele nevoiașe.

Și în acest an, mai multe asociații studențești din cadrul UB și-au făcut publice campaniile umanitare pe care le desfășoară:

ASUB te face Moş Crăciun

Asociația Studenților Universității din București (ASUB) veghează anul acesta copiii de la Centrul Sfânta Macrina din Bucureşti. Acest centru adăposteşte 30 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani care nu au avut parte de o viaţă frumoasă alături de familiile lor, confruntându-se la vârste fragede cu abuz, neglijențe și abandon.

În perioada 6-16 decembrie 2016, studenţii au posiblitatea de a face o faptă bună prin donaţiile ce pot consta în jucării, hăinuţe, cărți şi alimente. În acest sens, în fiecare cămin al Universităţii din Bucureşti se amenajează cutii unde aceştia pot face cadouri către cei nevoiaşi.

De asemenea, pentru a aminti studenților că zâmbetul nu trebuie să lipsească de pe buzele nimănui, ASUB va organiza și un spectacol caritabil de Stand-Up & Improv Comedy, iar toate donațiile vor merge direct la Centrul Sfânta Macrina.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Santa for a Day”

Asociația Studenților din Administrație și Afaceri (ASAA) organizează pe 5 decembrie 2016 spectacolul caritabil „Santa for a day!”, cu dans și colinde interpretate de tineri studenți cu un talent deosebit, urmat de un after-party. Evenimentul va avea loc în ArenA Pub, începând cu ora 19:30, iar  accesul în incinta localului se va face pe baze unei taxe de minim 5 lei.

Scopul acestui proiect îl reprezintă strângerea de fonduri necesare pentru ajutorarea copilașilor centrului de plasament Pinocchio. În funcție de suma acumulată, echipa ASAA va achiziționa lucrurile de care au nevoie copilașii. Printre obiectivele asociației, se număra și socializarea între cadrele didactice și studenți, amplificarea spiritului de solidaritate precum și crearea de parteneriate.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Operaţiunea Moş Crăciun”

Asociaţia Studenţilor Biologi (ASB) demarează și anul acesta campania „Operaţiunea Moş Crăciun”, cu scopul de a  colecta fonduri/donaţii în vederea achiziţionării de rechizite, jucării, dulciuri şi distribuirea acestora către aproximativ 50 de copii din cadrul Centrului de Plasament Pinocchio, situat în Bucureşti, Sectorul 3.

Perioada de donaţii este 5 -15 decembrie, în incinta Facultăţii de Biologie la sediul Asociaţiei Studenţilor Biologi, situat la subsol, Splaiul Independenţei, nr. 91-95, Sector 5, Bucureşti, iar pe 18 decembrie se vor împărți darurile copiilor din Centrul de Plasament Pinocchio.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Elsa Christmas Charity

În perioada 5-16 decembrie, ELSA București invită studenții și toți oamenii mărinimoși să doneze haine, cărţi, jucării, bani și alte cadouri pentru a fi dăruite copiilor nevoiași. Voluntarii asociației primesc donații zilnic, între orele 08:00 – 20:00, în fața Aulei Magna a Facultății de Drept (Bd. Kogălniceanu, nr. 36-46).

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

„Fii și tu un spiriduș!”

Asociația Studenților Fizicieni a Universității din București (ASF-UB) organizează pe 13 decembrie petrecerea cu scop caritabil „Fii și tu un spiriduș!”. ASF-UB invită toți spiridușii care vor să aducă spiritul Crăciunul în sufletele copiilor defavorizați să se implice, iar toți banii obținuți din donații vor merge către o casă de copii.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la bufetul Facultății de Fizică, Universitatea din București.

„Dăruiește un zâmbet”

Asociația Studenților Geografi (ASG) își propune ca și în acest an să desfășoare campania caritabilă „Dăruiește un zâmbet”, campanie ce are ca scop ajutarea copiilor și a oamenilor mai puțin norocoși. Studenții care doresc să contribuie și să ajute printr-o donație, o pot face în perioada 12-17 decembrie 2016.

Pe durata campaniei va fi amplasat un stand cu produse de vânzare handmade în incinta Facultății de Geografie, va fi organizat un concert de colinde și o piesă de teatru pe tema Crăciunului, iar la final va avea loc o petrecere caritabilă.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Serata de Crăciun

„Serata de Crăciun”, proiect caritabil al Asociației Studenților la Istorie „Dacia”, este o campanie amplă de strângere de fonduri, în scopul achiziționării de cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament „Pinocchio Nr. 2”. Acest proiect se întinde pe durata mai multor săptămâni, în care vor fi desfășurate diferite activități pe bază de donații din partea studenților și profesorilor Universității.

Până pe 8 decembrie este amplasat în Facultatea de Istorie un stand cu prăjituri de casă, ceaiuri, cafele, felicitări și diferite accesorii handmade (brățări, coliere, cercei, papioane etc.) care se pot procura pe baza unei donații.

Luni, 5 decembrie va fi împodobit bradul în Facultatea de Istorie, la parter, împreună cu studenții.

Pe 6 decembrie va fi organizată o licitație caritabilă, la ceainăria „La un ceai”, începând cu ora 18:00. Aici se poate licita pentru diferite produse handmade, articole vestimentare, accesorii, obiecte de artă etc. Studenții vor avea reducere la ceaiuri.

Miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 18:00, va fi organizată o seară de film, găzduită de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. Spectatorii vor primi ceai și popcorn, iar intrarea se va face pe bază de donație.

Joi, 8 decembrie, începând cu ora 22:00, va avea loc o petrecere caritabilă, în Club Hangover. De asemenea, intrarea se va face în baza unei donații pentru cei mici.

Pe 12 decembrie va avea loc ultimul eveniment din cadrul proiectului. Copiii din Centrul de Plasament vor veni la Facultatea de Istorie, unde Moș Crăciun le va oferi cadourile!

Campania SMILE

În perioada 21 noiembrie – 9 decembrie, Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS) demarează proiectul SMILE, cu scopul de a sprijini și a aduce un zâmbet pe buzele copiilor din Spitalul „Lacul Bucura”, care suferă de diferite boli.

Astfel, în intervalul orar 10.00-18:00, la standurile din Pitar Moș și Edgar Quinet, se pot dona bani, jucării, articole vestimentare, rechizite sau orice alt obiect ce ar putea fi de folos unui copil. În schimbul donației, voluntarii ASLS vor oferi la alegere cafea, ceai, ciocolată caldă, obiecte handmade precum semne de carte, origami și multe altele.

Pe 7 decembrie are loc petrecerea SMILE, pentru a intra cu adevărat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Simbolica taxă de intrare în valoare de 10 lei se va adăuga la suma totală a donațiilor.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Campania umanitară „Artă-n dar”

În perioada 11-15 decembrie, Asociația Studenților la Matematică și Informatică (ASMI) organizează o serie de evenimente umanitare în vederea strângerii de fonduri, ce vor fi donate unui caz social.

Astfel, sunt programate 5 evenimente:

Workshop de dans – 11 decembrie, ora 14:00, Casa de Cultură a Studenților București

Seara de Teatru – 12 decembrie, ora 19:30, Teatrul Evreiesc de Stat

Seara de Stand-up – 13 decembrie, ora 20:00, Arena Pub

Seara de muzică – 14 decembrie, ora 20:00, Grill Pub

Seara de Boardgames – 15 decembrie, ora 20:00, Sufrageria cu Jocuri

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Concertul caritabil de colinde „După Datini, Colindăm”

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi (ASTO) din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din Bucureşti organizează cea de-a şasea ediție a concertului caritabil „După datini, colindăm”.

Concertul va avea loc miercuri, 14 decembrie 2016, începând cu ora 18:00, în incinta Bibliotecii Naţionale a României (Bd. Unirii, nr. 22).

Asociaţia Studenţilor Teologi Ortodocşi organizează acest concert începând cu anul 2011, la final de an, în perioada postului Naşterii Domnului. Suma obţinută cu această ocazie a fost folosită  pentru a oferi diverse bunuri (alimente, jucării, haine) unor asociaţii social-filantropice care au ca scop ajutorarea persoanelor defavorizate sau cu probleme medicale.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi consultate aici.

Târgul Caritabil de Crăciun

Facultatea de Filosofie organizează  pe 15 și 16 decembrie 2016, Târgul Caritabil de Crăciun, eveniment organizat cu scopul strângerii de fonduri care vor fi în totalitate dăruite lui Christian Boiangiu, student în anul I, a cărui mamă este bolnavă de cancer la sân în fază terminală (stadiul 4). Acest apel umanitar se adresează oricui este interesat și doritor să ajute, fie elev, student, profesor, salariat. Facultatea de Filosofie își întâmpină donatorii, între orele 10:00 – 16:00, cu prăjituri și produse home-made, realizate de studenții facultății, care vor purta denumiri filosofice.

Mai multe detalii despre acest târg puteți găsi aici

ASSP – Ubește

Pe 18 decembrie, Asociația Studenților în Științe Politice organizează un eveniment care are puțin din toate : strângere de fonduri pentru cei mai puțin fericiți, întâlnire la o poveste, bună dispoziție cu Improv Show Domino și un concert al Trupei Koala. ASSP continuă astfel să demonstreze tuturor ce înseamnă să dăruiești fără să vrei ceva în schimb, să ajuți voluntar și să te distrezi ca un adevărat student. Acțiunea caritabilă va începe de la 19:30 în ArenA Pub din Regie.Intrarea la evenimentul caritabil este liberă, dar vor fi locuri amenajate pentru cei care vor sa facă o faptă bună și să doneze.

Mai multe detalii aici.

Pin It on Pinterest

Share This