A fost lansat apelul la contribuții pentru cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale „Comunismul Românesc” organizată în perioada 30-31 martie 2017 de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (C.N.S.A.S.) şi Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” (I.I.N.I.), în colaborare cu Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti.

Această ediție a Conferinței Naționale „Comunismul Românesc” marchează scurgerea a patruzeci de ani de la apariţia unor fenomene dizidente semnificative în Europa Centrală şi de Est, precum Carta 77 sau Mişcarea Goma, și va dezbate probleme legate de critica regimurilor comuniste, mergând de la dizidenţă radicală şi protest public, până la opoziţie tăcută şi rezistenţă de zi cu zi.

Propunerile de comunicări – titlul comunicării, însoţit de un rezumat de 300–500 de cuvinte – se vor transmite pe adresele oficiale de e-mail ale instituțiilor organizatoare (C.N.S.A.S. și I.I.N.I.) până la data de 30 ianuarie 2017.

Organizată anual, ȋncepȃnd cu anul 2011, conferința este dedicată studierii comunismului românesc în context est-central european și beneficiază de sprijinul generos al Fundaţiei Konrad Adenauer.

Mai multe detalii referitoare la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale „Comunismul Românesc” pot fi consultate aici sau pe site-ul C.N.S.A.S.

Pin It on Pinterest

Share This