A fost lansat apelul la candidaturi pentru Congresul Internațional ”Representaciones del espacio hostil en la literatura y en las artes: imágenes y metáforas”, organizat în cadrul programului de doctorat și de master în Studii literare de la Universitatea Complutense din Madrid. Congresul va avea loc la Facultatea de Filologie a Universității  Complutense din Madrid între 22 și 25 mai 2017.

Conferința se adresează cercetărilor în domeniile literaturii și artelor vizuale, jurnaliștilor, arhitecților, filozofilor  și altor specialiști în domeniul științelor umane sau sociale.

Conferința internațională ”Representaciones del espacio hostil en la literatura y en las artes: imágenes y metáforas” își propune să analizeze lucrări din literatură, cinematografie, muzică și arte vizuale referitoare la reprezentarea spațiilor ostile, precum și imagini și metafore derivate de la acestea în literatură și arte.

Persoanele interesate să participe cu prezentări în cadrul congresului internațional pot trimite propunerile în format Word la adresa congresoespaciohostil@gmail.com, până la data de 9 februarie 2017. Prezentările trebuie să cuprindă rezumate de maximum 300 de cuvinte și o scurtă biografie de 200 de cuvinte, fie în limba engleză, fie în spaniolă.

Formularul de înscriere poate fi consultat aici.

Propunerile de prezentări trebuie să exploreze următoarele tematici:

-spațiul urban ca un mediu ostil;

-natura ca un spațiu ostil;

-grade de ostilitate în spații fantastice;

-ostilitate în spații digitale;

-femeile în spații ostile;

Propunerile acceptate vor fi anunțate pe 20 februarie 2017.

Taxele de înregistrare sunt în valoare de 30€ pentru studenții doctoranzi ai Universității Complutense din Madrid, 50 € pentru studenții doctoranzi afiliați altei universități și 80 € pentru profesori și doctoranzi. Data limită de plată a înscrierii este 15 martie 2017.

Mai multe detalii despre Congresul Internațional Representaciones del espacio hostil en la literatura y en las artes: imágenes y metáforas pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This