Marian Aprodu, prof. univ. dr. la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București în cadrul Departamentului de Matematică, a obținut premiul ,,Excelență în cercetare”, cu afiliere în România, la secțiunea Matematică și Informatică. Premiul a fost acordat de Asociația Ad Astra pentru anul 2016.

Premiul ,,Excelență în cercetare” pentru anul 2016, în categoria ,,cercetători români afiliați în străinătate” a fost obținut de Grigore Roșu, absolvent al Facultății de Matematică și Informatică în anul 1995, actualmente profesor la Departamentul de Științe Informatice al Universității din Illinois.

La ediția din 2014 a acestei competiții, premiul pentru ,,Excelență în cercetarea doctorală”, secțiunea Matematică și Informatică, a fost obținut de Radu Tudor Ionescu, conf. univ. dr. la Departamentul de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București.

Premiile Ad Astra reprezintă  un proiect al asociației cercetătorilor români ,,Ad Astra”, având ca scop identificarea și popularizarea modelelor de succes, precum și a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Premiile Ad Astra de ,,excelență în cercetare” și de ,,excelență în cercetarea doctorală” se acordă în domeniile științe fizice și chimice, științele vieții, științele pământului și științele spațiale, științe inginerești, matematică și informatică, științe sociale și discipline umaniste. Pentru fiecare domeniu, în cadrul fiecărei categorii, Ad Astra acordă două premii, unul pentru cercetători care au afilierea la o instituție din România și altul pentru cercetători care dețin sau au deținut cetățenia română și au afilierea la o instituție din străinătate.

Pin It on Pinterest

Share This