Deutscher Akademischer Austausch Dienst, DAAD, (Serviciul German de Schimb Academic) anunță o ofertă atractivă de burse pentru doctoranzi, cercetători și cadre didactice. Serviciul German de Schimb Academic pune la dispoziția acestora următoarele programe de burse:

Burse de cercetare pentru doctoranzi si tineri cercetatori – Burse de scurta durata (1 – 6 luni)

Stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetatori (1-3 luni)

Program de reinvitare pentru fosti bursieri (1-3 luni)

Burse pentru artisti si arhitecti – Stagii de lucru pentru cadre didactice universitare (1-3 luni) 

Data limită de aplicare pentru toate cele patru programe enunțate mai sus este 1 mai 2017,  pentru stagiile care încep între lunile decembrie 2017 și mai 2018.

Candidații trebuie să facă dovada unui accept de îndrumare/invitație la o instituție de învățământ superior sau institut de cercetare din Germania. Contactul trebuie stabilit de candidați întrucât Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) nu intermediază locuri de cercetare.

Candidatii pot aplica și pentru un stagiu de cercetare în limba engleza, dacă din acceptul instituției germane reiese explicit faptul că proiectul de cercetare poate fi desfășurat în această limbă.

Bursele DAAD sunt compatibile cu alte burse, finanțate de statul român. În aceste cazuri se ține cont de anumite prevederi.

Detalii suplimentare se pot obține la adresa de e-mail a biroului DAAD: info@daad.ro.

Pin It on Pinterest

Share This