Facultatea de Științe Politice a Universității din București, prin Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională (IDC), organizează cea de-a 4 ediție a Conferinței Internaționale Interdisciplinare de Cercetare Politică, intitulată ”Democracy in development: Comparative perspectives on the governance of the public good”. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 26-28 mai 2017.
Conferința se adresează cercetătorilor seniori și juniori din domeniul științelor politice, dar și din domeniul științelor umaniste, precum și cadrelor didactice universitare din domeniile trans și interdisciplinare relevante pentru cercetarea politică.
Persoanele interesate să participe la conferință pot trimite propuneri de prezentări, de paneluri și de mese rotunde. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 15 februarie 2017.
Tema generală poate fi abordată din diferite perspective conceptuale, empirice și metodologice, pe următorele subiecte:
- Democrația și democratizarea – subiecte ale teoriei politice contemporane;
- Populismul, mișcările sociale și comportamentul electoral în era social media;
- Rolul politicilor locale în formarea instituțiilor democratice naționale și transnaționale;
- Rolul tehnologiei digitale și social media în politica internațională contemporană;
- Responsabilitatea democratică și noua agendă globală de dezvoltare durabilă;
- Democrație și Uniunea Europeană de astăzi;
- Conflict, securitate și democrație;
- Justiție de tranziție;
- Perspective comparative privind educația civică;
- Oportunități și provocări în abordarea metodologică a problemelor referitoare la democrație;
Conferința Internațională Interdisciplinară de Cercetare Politică este o sesiune comună anuală de workshop-uri care are drept scop oferirea unei oportunități în vederea realizării schimburilor academice pe teme referitoare la cercetarea politică și la cele mai recente progrese în cadrul disciplinei și profesiei de știinte politice.
Mai multe detalii despre conferința ”Democracy in development: Comparative perspectives on the governance of the public good” pot fi consultate aici.